In Morning Podcast, veti afla care sunt rutinele sau ritualurile de dimineata ale oamenilor de succes.
Dar succesul nu definit neapărat de bani sau statut social, ci de alte valori cum ar fi curaj, echilibru, învățare sau evolutie.
Eu sunt Gabriela Ilie, coach acreditat internațional cu un background de peste 15 ani in management si antreprenoriat. Sunt psiholog in formare si cred cu tarie ca oricine isi poate construi viata asa cum o doreste incepand cu pasi mici, iar primul poate fi o rutina de dimineata.
Testimoniale Morning Podcast
Episod nou! Episodul 52
Care sunt credințele care duc la burnout. Despre hustle culture, setarea de limite și cum ne găsim sensul atunci când pare să nu mai existe cu Ioana Patale Burnout Coach
Episodul de astazi este unul dintre cele mai interesante episoade din acest an.
Citeste mai mult
Ioana a trecut printr-un burnout care o schimbat-o definitiv și a condus-o către o carieră nouă, ceea de burnout-out coach.
Pe Ioana o gasesti pe instagram @ioanapatale_burnoutguide
Câteva idei din episod:
-
Burnout-ul și epuizarea nu sunt disfuncții, și nici dovezi ale lipsei de competență. Ele sunt semnale absolut normale ale unui corp normal care îți arată ceva ce mintea ta refuză să accepte.
-
Burnout-ul nu arată la fel la toata lumea, se manifesta diferit si treptat
-
Problema vine de la neacceptarea limitelor si dorinta de a face cat mai mult
-
Unele din cauzele burnout-ului: sindromul impostorului, sindromul de a duce lumea in spate, de a face totul singur, frica de a nu fi iubitor si generos
-
Problemele sunt cauzate si de „hustle culture”, avem nevoie si de pauze, de reincarcare
-
Sa ne uitam la rezultate, nu doar la orele de munca depusa
-
Orice job poate avea un sens, dacă incercam să ne uitam la sens in sens larg.
-
Burnout-ul se vindeca, nu e pe viata; te poate realinia la valorile tale
Episodul 51
Cum să fii productiv când muncești doar 4 ore pe zi. Despre echilibru și curaj în antreprenoriat cu Andreea Chiuaru
Nimic nu este intamplator si faptul că acum aproape un an, am invitat-o pe Andreea într-unul din primele episoade din Morning Podcast a fost una dintre cele mai bune idei în acel moment.
Citeste mai mult
Andreea mi-a povestit despre una dintre cărțile ei preferate, Esentialismul si după ce am citit-o a rămas una din cărțile care au avut cel mai mare impact în tot ceea ce fac.
Astăzi ne reauzim cu Andreea și de data asta vom povesti despre curaj, cum a trecut ea de tra de la freelancing la antreprenoriat și cum se organizează astfel incat sa fie în echilibru între business și viața personală.
Mai povestim despre cum a redefinit ea productivitatea, de ce e bine sa externalizezi si de e important să investesti in tine pentru ca business-ul tău să crească.
Episodul 50
Nimic nu trebuie și Riscă să trăiești. Cum redefinim relația cu munca după un burnout cu Nicole Rădăcină (reporter DOR)
Episodul de astăzi este unul din primele despre cum redefinim relația cu munca astfel încat sa nu ajungem la burnout sau cum ne regândim identitatea atunci când nu o asociem cu munca.
Citeste mai mult
Nicoleta Rădăcină este reporter Dor și scrie Work in progress – un newsletter DoR despre redefinirea muncii – cum muncim azi, după un an și jumătate de pandemie care ne-a zguduit prioritățile, și cum am putea s-o facem mai sustenabil și mai cu sens.
Am povestit cu Nicole despre cum și-a luat 2 luni sabatice pentru ca a ajuns la epuizare si cum si-a schimbat definitia productivității, de la o lista de to do, la indeplinirea unui scop mai mare.
Despre ce povestim astăzi:
-
cum te ajuta o rutină de dimineata să fii bine cu tine
-
ce a facut in cele 2 luni sabatice
-
de ce să vedem situatia actuala ca pe un moment de reconstructie personala si profesionala
-
de ce e bine să fim atenti la semnalele pe care ni le da corpul
-
cum redefinim succesul si de ce ne ajută să avem pasiunii pe lângă muncă (să nu devină munca o pasiune)
-
ce inseamnă indemnul Riscă să trăiesti
Episodul 49
Cum învățăm să ne setăm limite. Despre credințe limitative, aliniere și echilibru cu Cristina Oțel
Am avut bucuria să stau de vorbă din nou în Morning Podcast cu Cristina Oțel și te invit să iți iei o pauză de energie și bună dispoziție din acest episod.
Citeste mai mult
Despre ce povestim astăzi:
- Lecțiile învățate în 2021 și antreprenoriat
- Ce facem cu credintele limitative, mai ales cele legate de valoare si bani – money mindset si money blocks
- Cum se simte in corp intuiția, dar și lucrurile la care ar trebui sa le spunem NU
- Ce o ajută pe Cristina să gestioneze stresul
- Cum ne setam limite, despre acceptare
- Despre aliniere și ce înseamnă FLY, cuvântul anului în 2022
- Ce înseamnă să ne onoram nevoile
- E important să fim atenți la ce cuvinte folosim
Cristina Oțel este Trainer și Life Design Coach cu 14 ani de experiență în Learning & Development și ajută oamenii să își creeze vieți pe care să le iubească. O poți găsi pe cristinaotel.ro si in podcastul Pauza de bine.
Episodul 48
Cum ne putem optimiza productivitatea. 5 ritualuri simple pentru mai multă claritate, energie și focus
Bine te-am găsit la un nou episod din Morning Podcast. Astăzi as vrea sa povestim despre productivitate, dar nu productivitate în sensul de a înghesui cat mai multe în calendar, ci de a-ți oferi spațiu mental și energie pentru ceea ce contează cu adevărat.
Citeste mai mult
Așadar nu vom povesti despre tehnici de productivitate ca pomodoro, matricea eisenhower sau batching desi au si ele rolul lor , ci de ceva mult mai important, ceva care iti va aduce acea energie stare de bine stare de bine, claritate mentală si focus care sa te sustina pe termen lung in toate proiectele tale. Sunt ritualuri simple pe care eu le practic zilnic de ceva timp și cred ca te pot ajuta și pe tine să ai mai multă productivitate, dar fără senzația de stres sau coplesire.
Ideea acestui episod a apărut după ce am citit un raport care se numește Head Downers (adică cei cu capul plecat..în calculator sau telefon) care spune așa: Suntem din ce în ce mai conectați la tehnologie și mai deconectați de puterea vindecătoare a naturii”.
Acest raport realizat în urma unei cercetări a companiei VELUX în rândul a 2.408 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din opt țări europene, printre care și România, spune pe scurt că:
- Românii petrec cel mai mult timp conectați online, în fața ecranelor (80%) și cel mai puțin (68%) în contact cu natura, zilnic, dintre locuitorii a opt țări europene și au cele mai mari dificultăți în crearea și menținerea relațiilor interpersonale (66%), potrivit studiului menționat.
- 33% dintre români nu au privit nici măcar o dată cerul în ultima săptămână. Cu toate acestea, românii sunt cei mai orientați către natură și consideră contactul cu aceasta foarte important în proporție de 64% și, de asemenea, se află pe locul I în topul țărilor europene la recunoașterea diferitelor specii de păsări.
- Sindromul „Dropped Head” (al „Capului aplecat în ecrane”) provoacă afecțiuni ale coloanei vertebrale pe termen lung, iar lipsa expunerii la lumina naturală creează dezechilibre fizice, mentale și emoționale.
- 93% dintre participanții la studiu au convingerea că tehnologia le răpește oamenilor anumite lucruri cu sens din viață și 66% dintre români cred cu tărie că progresul civilizației a produs îndepărtarea dramatică a omului de natură, aflându-se pe primul loc, în topul țărilor europene, cu această credință.
Datele obținute arată că, deși ne dorim să petrecem timp în natură și suntem conștienți de beneficiile acestui contact, în realitate, petrecem mai puțin de o oră în fiecare zi afară, în natură. În plus, cei mai mulți oameni petrec o treime din viață, respectiv 5.000 de ore pe an cu ochii in ecrane, ceea ce duce la oboseala, lipsa de energie, de motivatie, apatie, stres si chiar anxietate.
Episodul 47
Cum îți rescrii povestea cu banii si lansare Smart Women Smart Money Podcast- Primul podcast de educatie financiara pentru femei
Episod Special: Morning Podcast & Smart Women Smart Money (Primul podcast de educatie financiara pentru femei)
Citeste mai mult
Te invit astazi la un episod special cu Ramona @pilonul.zero si Irina @investitii.pe.tocuri intr-o calatorie de autocunoastere, de identificare a modalitatilor in care putem sa ne crestem gradul de prosperitate financiara.
De ce educatie financiara pentru femei, cu ce este ea diferita fata de educatia financiara pentru barbati?
Educatia financiara are doua mari componente:
- Matematica. Acel „cum sa”. Cum sa iti cresti veniturile, cum sa tii un buget, cum sa investest, etc. Matematica este aceeasi pentru toti.
- Mindset. Aici intervin cele mai mari diferente intre barbati si femei atunci cand vorbim despre zona financiara.
Cand vine vorba de relatia cu banii, studiile au aratat ca femeile au tendinta de a se subestima cand isi doresc sa aplice pentru o anumita pozitie, sa negocieze o marire de salariu, sa-si lanseze propriul business sau sa investeasca.Ne dorim sa abordam lumea financiara din perspectiva proprie. Cea in care ne-am infruntat nesigurantele cumva mai accentuate specifice femeilor, si am decis ca relatia cu banii este una despre care e util sa discutam, nu este un subiect tabu.
Despre ce mai povestim:
- conceptul de enought;
- datorii bune si datorii rele;
- cum calculezi venitul pe ora si cum te poate ajuta;
- ce înseamnă pay yourself first;
- cum să faci primii pași în investiții;
Episodul 46
Ce facem greșit când e vorba de diete și slăbit. Cum să îți schimbi relația cu mâncarea pe termen lung cu Nutriționist Lorena Săroiu
Lorena Săroiu este Nutriționist și crede că scopul unui nutritionist bun este să ii ajute pe oameni să fie sănătosi nu doar să slăbească.
Citeste mai mult
Despre ce mai povestim în episodul de astăzi:
- Manipularea din media cu privire la diete
- Diete ineficiente& Cultura dietelor
- Ce mâncăm la micul dejun pentru a slabi
- De ce toată lumea știe care sunt regulile, dar nu nimeni nu le respectă
- De ce nu reușim sa ne menținem greutatea și ce facem greșit
- Fasting pentru femei
- Cum se organizeaza un nutritionist
Pe Lorena o găsesti la @nutritionist.lorena
Episodul 45
Cum resimțim oboseala emoțională în corp. De ce eșuează rezoluțiile referitoare la un stil de viață sănătos de la început de an si un atelier online despre energie
Energia ta este cheia către succesul tău personal sau profesional. Fără energie nu îți vei atinge niciodată potențialul tău maximum
Citeste mai mult
⚠️☕️Pentru că ne-am obișnuit să nu avem energie și să considerăm că doar o cafea in plus poate fi salvarea noastra, am intrebat-o pe Claudia cum procedeaza ea cu 3 copii astfel încât să aibă energie tot timpul. Vei afla răspunsul în episodul de astăzi.
Despre ce povestim:
- de ce e important să facem ne creăm spațiu mental înainte sa începem un proces de echilibrare hormonala
- ce să facem cand suntem copleșite
- cum ne putem conecta la corpul tău nostru
- de ce cafeaua ne facem mai mult rău decât bine
- cum resimtim oboseala fizica și oboseala emoțională
Episodul 44
Sindromul impostorului, anxietate, rutina de dimineata și cum creezi obiceiuri noi (Repost de la Jurnalul meu verde unde am fost invitata Alexandrei Vasii)
De data asta eu sunt luată la intrebari de catre Alexandra Vasii @go_earthfluence pentru podcastul ei Jurnalul meu verde
Citeste mai mult
Despre ce povestim:
- Cum a început povestea podcastului ‘Morning Podcast’
- Cum e cu trezitul la 5 dimineața și cum i-a schimbat asta viața
- Ce este rutina, de ce este importantă și cum ne dăm spațiu mental
- Pașii pentru a stabili o rutină
- Cum ne formăm obiceiuri noi și cum ne asigurăm că ne ținem de ele
- Cum a reuși să citească mai mult, în fiecare zi
- Comportamente compulsive
- Minimalism & minimalismul mental
- Sindromul impostorului și cum îl depășim
- Anxietate, anxietatea ecologică și cum depășim aceste momente
- Journaling, cum începem să facem asta și cum ne ajută
- Recomandări de cărți
- Perioada Sărbătorilor de iarnă și consumerism
Episodul 43
Cum ajungi de la dezechilibru hormonal la a trăi o viață echilibrată cu Alina Toader -Nutrition & Hormone Health Coach
Cum pot femeile cu dezechilibre hormonale își înțeleagă corpul și să ducă o viață echilibrată cu Alina Toader – Hormone Health Coach
Citeste mai mult
Pe Alina Toader o gasesti pe instagram @cimbrisor_nutrition.coach
Despre ce povestim:
- Povestea Alinei de la dezechilibru emoțional și hormonal, la a ajunge Nutrition & Hormone Health Coach
- Care este legatura dintre alimente si echilibru hormonal?
- Cum ne afectează carbohidratii la micul dejun?
- Ce obiceiuri sanatoase putem adopta astfel incat sa ne fie mai bine pe perioada celor 4 faze ale ciclului menstrual?
- Care sunt hormoni majori în corpul unei femei în timpul ciclului menstrual și cum ne influențează?
- Cum ne afectează stresul echilibrul hormonal si ce putem face?
Episodul 42
Cum contribuie traumele emoționale la cine suntem. Despre content marketing, avatar de client și cum facem campanii de succes cu Mădalina Vasiu
Invitata mea de astăzi este Madalina Vasiu, Consultant de Marketing, Specialista în Comunicare, continut și strategii de dezvoltare pentru antreprenori si small business.
Citeste mai mult
Madalina este si host-ul podcastului Thinking Made Visible, un podcast pe care eu il consider extrem de valoros si te invit cu tot dragul sa il asculti.
Am povestit cu Madalina puțin despre și despre marketing, dar principala tema a episodului este cum ne creăm un mindset de succes cum contribuie traumele emoționale la cine suntem. E un episod lung, dar te asigur ca merită ascultat in întregime.
Episodul 41
Durerea e inevitabilă, suferința e opțională. Ce sunt Legile Universale și cum ne influențează în viața de zi cu zi cu Dacian Păscuță
Dacian este expert în blocaje mentale și emoționale și psihodinamici de grup si in acest episod discutam despre legile universale si cum ne influențează acestea viața.
Citeste mai mult
Despre ce mai povestim in episodul de astazi:
- Ce inseamna metoda Demartini si cum e diferit fata de alte metode de coaching sau psihoterapie
- 5 legi universale: legea unitatii si pluritatii, legea dualitatii, legea compensarii, legea corespondentei, legea schimbului echitabil
- Despre cum fiecare isi creeaza suferinta din atasamente
- Durerea e inevitabilă, suferința e opțională
- Cu cat reprimi ceva mai mult, cu atat exprimi mai mult opusul; avem nevoie si de control si de haos
Episodul 40
Psihologia banilor. Despre mentalitatea sărac vs bogat, educație și libertate financiară cu Anamaria Ciuhuță
Invitata mea de astăzi este Ana Maria Ciuhuță,
Citeste mai mult
specialist financiar cu peste 20 ani de experiență in domeniul financiar bancar bancar, trainer certificat, scriitoare, blogger, părinte, fondatoare www.financialparenting.eu
Despre ce povestim în acest episod:
- Cum funcționează creierul și cum ai fost programat să fii bogat sau sărac
- O să recunoști motivele din spatele unui anumit comportament și motivația de a face sau a nu face ceva, diferit față de tine
- Cum să oferi copiilor o educatie financiara buna
- Ce ritual are Ana Maria la fiecare final de an, care o ajută sa isi atinga toate obiectivele pe anul următor.
- Succesul e dat în primul rand de mindset; acesta depinde de la om la om
- Oamenii săraci vad doar probleme, nu soluții; cred ca ajungi bogat doar cu noroc bogatii cauta soluții la probleme
- Cum facem economii si investitii
- Valoarea ta personală nu dispare indiferent ca este criza sau nu
- Dacă tu ești bine cu tine, totul se așează
Episodul 39
Despre traumă, renunțare la control, acceptare, constelații ale intenției și rutina de dimineață cu psihoterapeut Ioana Dăncescu
Ioana este psiholog psihoterapeut și este specializata în recunoașterea și tratarea traumelor psihice, constelații ale intenției.
Citeste mai mult
În acest episod povestim despre puterea intuitiei, despre cum controla mai puțin, despre cărțile ei preferate, despre constelatii ale intenției.
Pe Ioana o găsești pe instagram @psihoterapeut.ioana.dancescu
Episodul 38
Cum să descifrezi semnalele corpului când e vorba de stres, anxietate sau oboseală cronică. Burnout-ul și legătura dintre corp și minte cu Teodora Pile
În acest episod povestim despre ce facem cu oboseala cronică, cum ajungem la sursa stresului și cum să ne conectăm mai bine cu corpul.
Citeste mai mult
Teo ajuta femeile să se recupereze din stresul cronic, oboseala și anxietate prin explorarea legăturii dintre corp-minte.In acest episod Teo ne învață la ce să fim atenti cand corpul ne da anumite semnale, cand simtim o anumită presiune emoțională sau mentală.
Pe Teo o găsești pe instagram @teodorapile
Episodul 37
Educație financiară pentru femei. Cum creezi o strategie de investiții pe termen lung
În acest episod povestim cu Ramona de la @pilonul.zero
Citeste mai mult
Comunitatea femeilor care investesc) despre educatie financiara și strategii de investiții. Ramona ne povestește cum să ne creăm o strategie de investiții pe termen lung, despre profilul de risc și cum sa ne creăm un portofoliu diversificat.
Episodul 36
Cât de important este mindsetul într-un business de succes. Despre libertate, aliniere și valori cu Bianca Gheorghescu, Career Strategist
Bianca este Career Strategist și în acest episod de podcast povestim despre:
Citeste mai mult
- money blocks
- credințe limitative și frici
- libertate, aliniere
- alegeri și valori, care să te ajute sa ai un business de succes, chiar dacă este la început.
Pe Bianca o găsesti pe instagram @biancazenconsulting
Episodul 35
Cum să te pui pe primul loc ca mamă, despre curaj, vulnerabilitate și cum să-ți regăsești prioritățile cu Andra Udrea (podcaster și youtuber)
Andra este youtuber și podcaster și are o comunitate incredibilă de mămici care o urmăresc.
Citeste mai mult
Povestim în acest episod despre cum și-a găsit curajul de a fi vulnerabilă, de a crea canalul de youtube unde expune de provocări din viața de mamă și despre echilibru.
Pe Andra o găsesti pe instagram @andra.udrea
Episodul 34
Despre obiective, vizualizare și manifestare. Cum îți găsești nișa potrivită și ce înseamnă mindset de succes în business cu Andreea Teodor
Andreea este Nutritionist și Coach Certificat Internațional, dar astăzi nu vorbim despre dietă și nutriție ci despre cum și-a dezvoltat ea businessul și ce a ajutat-o să aibă succes.
Citeste mai mult
Poți asculta și episodul precedent în care am povestit despre :
- de ce dietele nu funcționează dacă nu ai o fundație bazată pe o alimentație sănătoasă
- obiectivele sănătoase sunt de tip comportament sănătos și nu de cifre pe cântar
- ce înseamnă foame emoțională (unde o simțim) și cu ce diferă față de foame fizică
- ce poți face pentru tine zilnic pentru a nu ajunge la mâncat emoțional
- cum să fii atent la nevoile tale, stress management, odihnă
- dacă nu mananci suficient de nutritiv creierul produce mai mult cortizol, ceea ce duce la stres și astfel ajungem sa mancam emoțional
Episodul 33
Raluca Anton, doctor în psihologie: de ce e important să ne ascultăm reacțiile corpului, influențe transgeneraționale și cum devenim cine suntem
Am avut încântarea și bucuria să stau de vorbă cu Raluca Anton în Morning Podcast.
Citeste mai mult
Pentru mine a fost o conversatie extrem de valoroasă din care am rămas cu foarte multe lucruri și în special cu o energie aparte pe care Raluca o pune în tot ceea ce face.
Am dorit să-i adresez Ralucai o întrebare pe care ea a adresează invitatilor ei:
Ce înseamnă pentru ea sa stea cu ea însuși și cu oarecare surprindere am aflat că și ei îi este greu să ia pauze și să spună nu și că pâna la urma a fi psihoterapeut nu înseamnă că nu poți să devii copleșit la un moment dat.
Pe de alta parte nu știu dacă este o coincidență sau un semn, dar este al treilea episod consecutiv din podcast în care discuția ne duce la conexiunea minte-corp și cum este mai ușor sa ne uităm la semnalele date corp când vrem să ne înțelegem și să schimbăm ceva.
Mai povestim despre cum devenim ceea ce suntem, despre influența transgenerationala, de ce avem nevoie de pauze și cum să stăm prezenți în povestea noastră.
Episodul 32
Despre traumă, amintiri emoționale si relația cu copilul interior. Cum ne găsim curajul de a face schimbări cu Psiholog Diana Vijulie
Știai ca sindromul impostorului este de cele mai multe ori răspunsul copilului interior la critica părintelui interior?
Citeste mai mult
Am avut bucuria să stau de vorba în episodul de astăzi cu Diana Vijulie, psiholog și podcaster.
Pe langa faptul ca m-a molipsit cu optimismul ei și starea ei de bine, am avut o discuție extrem de captivantă despre ce cum avem grija de copilul nostru interior, despre cum accesam memoria noastra emoționala si cum găsim curaj sa facem schimbari.
Despre ce mai povestim:
🌸ce facem cu vocea critică și cum o transformăm într-o voce care ne oferă suport
🌸sindromul impostorului este de cele mai multe ori răspunsul copilului interior la critica părintelui interior
🌸cum să fim atenți la ce ne spune corpul și de ce am ajuns sa nu mai fim atenți la semnalele pe care ni le trimite corpul
🌸ce înseamnă memoria emoțională din copilarie și cum ne influențează acțiunile din prezent
🌸care e calea usoara sa faci o schimbare (da, există 😃)
🌸ce cărti te pot ajuta sa intelegi dinamica copil interior – părinte interior și multe altele
Episodul 31
Reconectare cu propriul corp, procese de vindecare si constelatii sistemice cu Mădălina Bozeanu instructor de yoga și facilitator certificat TRE (trauma release exercises)
În episodul de astăzi stau de vorba cu Mădălina Bozeanu despre cum parcurgi un proces de vindecare și conectare cu propriul corp.
Citeste mai mult
Madalina este instructor Hatha Yoga acreditat în India, Facilitator Certificat TRE® – Trauma & Tension Release Exercises, Facilitator de Constelații Familiale.
Despre ce povestim:
- cum ajungem să ne reconectam cu propriul corp
- rezultatul traumei este despărțirea minții de corp
- despre călătoria transformatoare din India
- ce rol are disconfortul în procesul propriu de evolutie
- cum poți folosi corpul în procesul de vindecare
- modul în care gândești se reflectă în modul în atitudinea fata de propriul corpul
- ce înseamnă TRE ( trauma release exercises) și cum ne ajută
- de ce uneori meditația nu ne poate ajuta de fiecare dată
- ce înseamnă să cauți bucuria de a fi în propriul corp
Episodul 30
Cum să iti schimbi credintele limitative despre bani și cum obții independență financiară cu Bogdan Dinu (consultant private banking – carutacubani.ro)
Bogdan Dinu (carutacubani.ro) consultant private banking si investitor pe piețe de capital și imobiliare
Citeste mai mult
Cum să iti schimbi credintele limitative cu privire la bani și de ce femeile ar obține randamente mai bune decât bărbații la investiții
Sărbătorim numărul 30 din Morning Podcast cu unul din cele mai motivationale episoade de până acum, care pe langa faptul că te va inspira către obiceiuri mai bune vei afla și foarte multe informații practice de natură financiară.
Astăzi stau de vorbă cu Bogdan Dinu (carutacubani.ro) care este consultant private banking – capital markets – wealth management (managementul averii) și investitor pe piețe de capital și imobiliare și youtuber la carutadebani.
Ce vei afla din acest episod:
- de ce femeile ar trebui să investească mai des si cum ele reușesc sa scoată randamente mai bune la investiții decât bărbații
- de e bine sa vedem ne gandim la investiții doar pe termen lung și cum se calculeaza dobanda compusă
- care este primul pas pe care trebuie sa îl faci înainte sa investesti
- ce înseamnă money mindset și ce facem cu credintele limitative cu privire la bani(cum destructurezi credinta veche si cum creezi noile credinte limitative)
- nu este suficient doar să economisești și cum sa iti maresti veniturile active
- ce aplicație folosește Bogdan pentru a-și gestiona cheltuielilor (Bogdan notează fiecare cheltuială, chiar dacă este independent financiar din perspectiva a 187 de tari din 195 total )
- care sunt obiceiurile care îl ajută pe Bogdan să fie productiv și multe altele.
Episodul 29
Planificarea pe luna, pe saptamana, pe zi. Cum poti invinge procrastinarea și perfecționismul cu Erika@Plan.Clar
Am (re)invitat-o pe Erika the planning artist de la plan clar, care este specialista în planificare
Citeste mai mult
Povestim despre cum sa faci concret astfel incat sa planifici și sa reusesti sa te ții de ce ai planificat.
Ce discutam:
- Cum planifici pe luna, pe saptamana, pe zi
- Ce înseamnă planificarea cu intenție
- Cum îți aduce libertate planificarea
- De ce planificarea te ajuta sa fii creativ
- Cum să fii consecvent în planificare
- Cum lași loc neprevazutului în planificare
Episodul 28
Cum să îți depășești barierele minții prin respirație, meditație și expunere la frig. Technica Wim Hof
Am ajuns să cred că am fost creați să fim fericiți, puternici și sănătoși, însă am uitat cine suntem cu adevărat.
Citeste mai mult
Când aceste lucruri esențiale lipsesc, avem tendința să compensăm cu bunuri și bani însă, din păcate, acel gol nu va fi niciodată umplut așa pentru că un sac fără fund nu se va umple niciodată, oricât de mult ai încerca. Este citatul lui Ștefan, invitatul de astăzi din Morning Podcast.
Ștefan Chihaia @ este primul instructor certificat Wim Hof Method în România.
Dacă nu știi cine este Wim HOF îți spun pe scurt: Wim a reușit să-și păstreze temperatura corpului stabilă în condiții extreme de temperatură, echipat doar în șort și bocanci a urcat pe muntele Everest (2007) până la 6700 m altitudine; a urcat în două zile până în vârful muntelui Kilimanjaro la 5.895 m (februarie 2009), a doborât multiple recorduri de rezistență la stat în gheață.
Metoda Wim Hof te întărește sistemul imunitar, crește nivelul de energie, crește rezistența la frig, influențează sistemul imunitar, întărește sistemul nervos, mărește puterea de concentrare, mărește prezența în meditație, permite o recuperare fizică mai rapidă după antrenament, sporește eliberarea de endorfine, ceea ce duce la instalarea stării de fericire.
Despre ce povestim :
- care este povestea lui Ștefan. Evolutia sa și apropierea de sfera metodelor alternative de healing
- despre Wim Hof și vindecarea, Technica Wim Hof – 3 etape (Respiratie/Meditatie/Expunere la frig)
- cum se manifestă starea de prezenta
- cum iti linistesti mintea atunci cand intrii in gheata
- ce mecanisme protejează corpul atunci cand intrii in gheata; alternarea sistemului simpatic vs parasimpatic
Episodul 27
O viața simplicata prin obiceiuri sustenabile si cum poti gasi fericirea in mai putin cu Alexandra Văsii podcaster la Jurnalul meu verde
Am stat de vorba cu ea în Morning Podcast despre cum poți duce o viata simpla, dar cu intenție.
Citeste mai mult
“O viață simplă, înseamnă să reușim să găsim frumusețea în mai puțin. Să punem calitatea înaintea cantităţii. Să ne înconjurăm de ceea ce este cu adevărat important pentru noi și nu de cât mai multe obiecte.”
Este un citat al Alexandrei pe care îți recomand sa o urmaresti daca iti doresti o viața sustenabilă din toate punctele de vedere.
Am stat de vorba cu ea în Morning Podcast despre cum poți duce o viata simpla, dar cu intenție. Vei afla povestea Alexandrei, cum a început aceasta călătorie spre ecologie și ce a invatat din ea. Mai vorbim și despre:
- care este primul pas către o viata sustenabila
- cum ne putem simplifica viața
- cum te ajuta introspecția
- ce obiceiuri mici a schimbat ea
- cum a reușit să citească mai mult, dupa ce a luat decizia sa nu mai cumpere cărți
- care este rutina de dimineata a Alexandrei – te va surprinde
- unde găsești resurse pentru o viata eco
- ce inseamna greenwashing
Alexandra are și un podcast -‘Jurnalul meu verde’ primul podcast românesc despre ecologie, sustenabilitate și în special despre viață. Îl găsești atât în Spotify cât și pe Youtube (gasesti link-uri în profilul ei).
Episodul 26
Energie, echilibrul emoțional si hormonal prin nutritie. Despre somatizare si cum să iti asculti corpul cu Pofta de viata cu Claudia- Health coach pentru mame
Claudia este health coach certificat de Institute for Integrative Nutrition.
Citeste mai mult
Misiunea ei este ajute femeile obosite să își recapete energia, echilibrul hormonal și greutatea optimă.
Pentru că ne-am obișnuit să nu avem energie și să considerăm ca doar o cafea in plus poate fi salvarea noastra, am intrebat-o pe Claudia cum procedeaza ea cu 3 copii sa aiba energie tot timpul. Vei afla răspunsul în episodul de astăzi.
Despre ce mai povestim:
- de ce a slabi nu este cea mai buna idee atunci cand nu ai energie
- ce înseamnă defapt să ai o energie ok, despre oboseala fizica și oboseala emoțională problemele emoționale nedescarcate vor fi preluate în corp prin somatizarea lor
- echilibrarea emoțională se poate realiza mai ușor dacă corpul este echilibrat și nutritional
- cum să ne ascultăm corpul
- cum ne ajuta lumina soarelui, dansul si pauzele dese
- ce inseamna echilibrul hormonal și cum iti susține acesta sănătatea
- educație pentru sănătate feminină
- care este rutina Claudiei, cum arată o zi din viața ei ca sport, nutritie
- ce suplimente alimentare necesarele pentru o stare de bine și cum știi ce nevoie are corpul tău
Episodul 25
Cum gestionezi sindromul impostorului și cum ingrijesti copilul interior. Despre copilăria și viața într-o familie cu 13 frați cu Monica Olteanu, Psihoterapeut și Logoped
Monica se trezeste la 5 dimineața de peste 6 ani și am invitat-o în acest episod din podcast sa vorbim despre rutina și ritualurile ei de dimineață.
Citeste mai mult
Însă discuția ne-a dus in alta zona și am vorbit mai mult despre credințe limitative, cum ingrijesti copilul interior, despre copilăria ei într-o familie cu 13 copii.
Despre ce mai povestim în acest episod:
- Despre genograma și analiza familiei transgenerationale
- De ce în relatiile de familie se activează in mod special copilul nostru interior
- Ce înseamnă sa fii un psiholog bun
- Cat de mult ne influențează copilul interior și stilurile de atașament relațiile de adulți.
- Despre adolescenți și psihoterapie. Acum este o perioada în care adolescenți vor ei să meargă la psiholog din proprie inițiativă si sunt părinți care nu îsi cunosc adolescenții, iar prin terapie ajung să ii cunoasca mai bine si sa ii ajute
Pe Monica o gasesti aici @monicaolte
Episodul 24
Cum să ieși cu bine din capcana comparatiei. Despre ritualuri și cum te ajuta stilul sa iti dezvolti increderea in tine cu Irina Markovits
Irina este consultant de stil, blogger si jurnalist fashion, creator de imagine pentru personalități din business și politică, personal shopper, educator de frumos.
Citeste mai mult
Irina este consultant de stil, blogger si jurnalist fashion, creator de imagine pentru personalități din business și politică, personal shopper, educator de frumos.
Episodul de astăzi cu Irina Markovits este o conversatie speciala, relaxată despre educatie vestimentara dincolo de un aspect exterior.
Pe mine personal m-a ajutat să înțeleg ce inseamna stilul cu adevărat, cum pot îmbina stilul cu minimalismul și cum poți trai frumos fără presiune.
- Cum te ajuta stilul sa iti dezvolti increderea in tine
- De ce compararea te face sa intri într-un cerc vicios
- Cum să ieși cu bine din capcana comparatiei
- Cum sa alegi o tinuta din garderobă în care sa te simti cu adevarat bine?
- Cum putem îmbina confortul cu stilul și de ce uneori confundăm eleganta cu stilul
- Cum să iți pastrezi stilul când lucrezi de acasă?
- Ce înseamnă să ai o intenție cand alegi o garderobă
- Cum aranjam dulapul, astfel incat sa putem lua o decizii usoara cand ne stabilim garderoba.
- Cum arată rutina de dimineata a Irinei Markovits? Unde își bea Irina cafeaua în fiecare dimineata
- Cum defineste Irina succesul.
- Care sunt cărțile care au influentat-o pe Irina
Episodul 23
Cum gestionezi sindromul impostorului și cum ingrijesti copilul interior. Despre copilăria și viața într-o familie cu 13 frați cu Monica Olteanu, Psihoterapeut și Logoped
Monica se trezeste la 5 dimineața de peste 6 ani și am invitat-o în acest episod din podcast sa vorbim despre rutina și ritualurile ei de dimineață.
Citeste mai mult
Însă discuția ne-a dus in alta zona și am vorbit mai mult despre credințe limitative, cum ingrijesti copilul interior, despre copilăria ei într-o familie cu 13 copii.
Despre ce mai povestim în acest episod:
- Despre genograma și analiza familiei transgenerationale
- De ce în relatiile de familie se activează in mod special copilul nostru interior
- Ce înseamnă sa fii un psiholog bun
- Cat de mult ne influențează copilul interior și stilurile de atașament relațiile de adulți.
- Despre adolescenți și psihoterapie. Acum este o perioada în care adolescenți vor ei să meargă la psiholog din proprie inițiativă si sunt părinți care nu îsi cunosc adolescenții, iar prin terapie ajung să ii cunoasca mai bine si sa ii ajute
Pe Monica o gasesti aici @monicaolte
Episodul 22
Despre puterea educației, contribuție, #Spitalecolor și importanța planificării. Denisa Radu: Cum arată o zi din viața unui profesor de comunicare la SNSPA.
Astăzi am o invitată deosebita în Morning Podcast @denisaradu.ro
Citeste mai mult
Denisa și-a propus să fie schimbarea pe care dorea să o vadă în comunitate. Așa construit povestea #SpitaleColor, un proiect prin care încurajează artiștii să doneze lucrări cu care să înfrumusețeze pereții spitalelor de stat din România.
Denisa are un doctorat in comunicare și preda cursuri despre dezvoltarea de strategii de comunicare și scriere creativă pe rețelele sociale în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice de la SNSPA.
Dar mai intai de toate, este un om cu multa energie pozitiva si garantat te vei molipsi de aceasta energie după ce vei asculta acest episod din podcast.
Despre ce povestim:
- de ce e importantă puterea exemplului și să fii tu persoana care vrei ai vrea să o întâlnești, adică fii tu cel care produce schimbarea
- despre contribuție și puterea rețelelor binelui – cum orice contribuție conteaza indiferent cat de mică este
- despre importanța planificării, cum face Denisa planificare anului și a zilei astfel incat sa aibă timp pentru ea și proiectele de suflet
- cum arată o zi din viața Denisei, care sunt rutinele ei
- cum arată rutina de deconectare și rutina de seara a Denisei
- despre importanța obiceiurilor mici care te ajută să îți atingi orice obiectiv
- cum setezi așteptările într-o relație și cum comunici astfel incat sa nu apară conflicte
- cum poți sa iti organizezi saptamana
- relațiile funcționale necesită comunicare și planificare, alocare din timpul tău la fel ca orice alt proiect important.
Episodul 21
Echilibrul este un proces continuu. Despre mindfulness, a fi suficient și cum gestionăm emoțiile dificile cu Raluca Ene, Psiholog și Profesor de Yoga
Raluca este psiholog și psihoterapeut în formare, consultant HR și profesor de yoga.
Citeste mai mult
Am stat de vorbă cu Raluca despre cum să gasesti echilibrul între a fi și a face și de ce de multe ori e ok sa accepți ca poti doar sa fii, fără sa fie nevoie sa faci ceva.
Ce vei mai afla în episodul de astăzi:
- cum să lucrezi cu emoțiile tale pentru a-ti schimba viața
- ce înseamnă mod default și ce înseamnă awareness
- de ce e bine sa iti spui zilnic ca ești suficient
- ce să facem atunci când viața noastră se învârte în jurul lui ‘’trebuie’’
- ce înseamnă mindfulness – să stai în tăcere doar cu respirația ta și sa iti urmaresti gandurile
- echilibrul este un proces continuu
- de ce e bine sa îți asculți corpul de fiecare dată
- care este rutina de dimineata a Ralucai
- cum face Raluca afirmațiile de dimineață
- cum să fii atent și blând cu cei din jur, dar sa fii atent și la nevoile tale
Abia aștept feedback-ul tău.
Episodul 20
Despre foamea emoțională, diete ineficiente, toleranță la disconfort și acceptare de sine cu Andreea Teodor, Nutritionist și Coach Certificat Internațional
În episodul de astăzi o am ca invitată pe Andreea Teodor și povestim despre cum cum să ai o relație armonioasă cu tine atât în ceea ce privește corpul cât și mindsetul.
Citeste mai mult
Ce vei afla din acest episod:
- de ce dietele nu funcționează dacă nu ai o fundație bazată pe o alimentație sănătoasă
- obiectivele sănătoase sunt de tip comportament sănătos și nu de cifre pe cântar
- ce înseamnă foame emoțională (unde o simțim) și cu ce diferă față de foame fizică
- ce poți face pentru tine zilnic pentru a nu ajunge la mâncat emoțional
- cum să fii atent la nevoile tale, stress management, odihnă
- dacă nu mananci suficient de nutritiv creierul produce mai mult cortizol, ceea ce duce la stres și astfel ajungem sa mancam emoțional
- de ce e importantă o structura a meselor și să acordăm atenție macronutrientilor
- care este rutina de dimineața a Andreei și ce îi aduce energie pentru toată ziua si care este rutina ei de sport săptămânală
- de ce toleranta la disconfort duce la mancat emoțional
- de multe ori vedem doar rezultatul final, însă nu vedem și procesul prin care ajung oamenii sa aibă succes, care în cazul Andreei a durat 4-5 ani
- ce înseamnă succes: consecventă, toleranța la disconfort, să ai un de ce personal
- acceptarea de sine nu vine cu complacere de sine, ceea ce nu este același lucru
Episodul 19
Mihaela Lemnaru: Cum arată o zi din viața unui freelancer de succes
În episodul de astăzi povestesc cu Mihaela Lemnaru despre ce implică să fii freelancer și cum îți poți optimiza programul asfel incat sa nu ajungi la burnout.
Citeste mai mult
Mihaela este Social Media Manager, dar și fondatorul unei agentii de branding @elitecommunication.eu si reusit sa isi creasca contul de instagram în cateva luni la peste 12.000 de foloweri.
Despre ce povestim in episodul de astăzi:
- cum arată o zi din viata de freelancer ocupat
- de ce e bine sa te specializezi si să te documentezi continuu în legătură cu domeniul tău
- cum te ajuta un freelancer și cum te ajuta o agenție
- de ce e bine sa iti creezi o strategie pe termen lung înainte să începi procesul de branding si comunicare
- cum poti monetiza instagram sau tik tok
- de ce e bine sa investesti mereu în tine dacă ești freelancer
- ce sfat i-ar da cuiva care vrea sa inceapa acum de la zero ca freelancer
Pe Mihaela o gasesti pe instagram @mihaelalemnaru.ro
Episodul 18
Robert Katai, Content Strategist: Avem nevoie de o cultură a încurajării. Cum creezi conținut dintr-o singură idee și cum să înveți să fii creativ
Invitatul de astăzi la Morning Podcast este Robert Katai, care sunt convinsă că nu mai are nevoie de nici o prezentare.
Citeste mai mult
sunt convinsă că nu mai are nevoie de nici o prezentare, cu siguranta ai ascultat până acum unul dintre cele peste 100 de episoade din Katai Podcast.
Ce povestim în episodul de astăzi:
- care e procesul prin care își dezvolta creativitatea și cine îl inspiră pe Robert
- care e persoana pe care și-ar dori sa o intervieveze la el în Podcast și la care nu a ajuns încă (te va surprinde)
- cum creezi conținut dintr-o singura idee și de ce e bine să experimentezi
- despre conținut și cum acesta conecteaza oamenii
- de ce bine e să-ți alegi bătăliile pe care vrei să le pierzi
- cum să fii mai flexibil cu obiceiurile tale
- de ce e bine să ai un mentor și să-ti creezi un grup de suport în jurul tău care să te susțină în proiectele tale
- de ce e bine uneori să lași oamenii să te dezamăgească
Vei auzi chiar și o idee interesantă de podcast, dacă te interesează sa începi un podcast original.
Îmi poți scrie oricând feedback-ul tău pe contact@gabrielailie.ro sau prin mesaj direct. M-aș bucura 🙂
Episodul 17
Erika Popliceanu: Rutina de dimineata a unui artist. Despre intuiție, reinventare și creativitate
Dacă vrei energie și motivatie pentru tot anul atunci ai nevoie sa asculți acest episod din Morning Podcast cu una dintre cele mai inspiraționale persoane din online: Eli Vorbeste.
Citeste mai mult
Dacă vrei energie și motivatie pentru tot anul atunci ai nevoie sa asculți acest episod din Morning Podcast cu una dintre cele mai inspiraționale persoane din online: Eli Vorbeste.
Cred ca toată lumea o cunoaște pe Eli și o admiră pentru entuziasmul cu care lupta pentru cei care nu pot să lupte pentru ei. Eli conectează oamenii care vor să ajute, cu cei care au nevoie de ajutor. În 2020 Eli a reușit să strângă bani și a construit o casa pentru o familie cu 6 copii, a dezvoltat o aplicație care conectează companiile care pot dona produse sau servicii gratuite cu persoanele din comunități defavorizate și în fiecare zi face ceva pentru a schimba mentalității românilor cu privire la voluntariat Dar de data aceasta vei auzi cealaltă parte a poveștii.
Vei auzi o Eli vulnerabilă care încearcă să își găsească echilibrul, ca noi toți de altfel. Povestim despre burnout, despre a învăța să setezi limite, despre situațiile copleșitoare și cum reușește să le depășească, despre frici dar despre planurile ei din 2021. Pe Eli o găsești pe Youtube, pe site-ul ei sau o poți susține să-și continue faptele bune pe https://www.patreon.com/elivorbeste
Episodul 16
Erika Popliceanu: Rutina de dimineata a unui artist. Despre intuiție, reinventare și creativitate
Sunt anumite persoane care au o voce și o tonalitate așa placute încât ai putea sta sa le asculți ore in sir.
Citeste mai mult
Asa e si Erika. Ne-am cunoscut în cadrul unui workshop și după ce am vorbit 5 minute, deși nu știam despre ea decât faptul ca este artist, am invitat-o în podcast pentru că intuiția mea s-a bazat pe felul în care vorbea. Nu știam dacă este o persoana matinala, dacă are rutine sau ritualuri care să îi simplifice ziua . Spre incantarea mea Erika s-a dovedit un invitat ideal de la care am învatat foarte multe.
Erika Popliceanu este artist textilist, dar și consilier în planificare. Ea creează metafore vizuale ale interacțiunilor noastre de zi cu zi pe coolwoolstudio (https://www.facebook.com/coolwoolstudio/) și te ajută să aduci claritate în planul tău, prin intenție și organizare, pe @plan.clar (pe instagram)
Episodul de astăzi este bineinteles rutina ei de dimineață – power pose, setarea intenției, 5 minute journal și încă câteva ritualuri despre care vei afla în acest episod. Mai vorbim despre cărți, reinventare, vulnerabilitate, creativitate și multe altele.
Episodul 15
Ritualurile de dimineata ale unui Master Certified Coach Trainer. Daiana Stoicescu : Suntem poveștile pe care ni le spunem
Daiana Stoicescu este unul dintre cei mai profesionisti Coachi Executivi din tara
Citeste mai mult
Daiana Stoicescu este unul dintre cei mai profesionisti Coachi Executivi din țara și are cea înaltă acreditare a Federatiei Internationale de Coaching (MCC), iar școala ei de coaching, Center for Executive Coaching, este una dintre cele mai bune centre de formare în coaching din țară, dar și din Europa fără îndoială.
Eu am avut bucuria să o cunosc cand am început formarea in coaching la scoala ei, și pot spune ca tot ce am invatat acolo mi-a schimbat viața.
Mă bucur ca am putut sta de vorba despre ritualurile ei de dimineață și îți garantez că acest episod îți va da o stare de bine.
Povestim despre rutina de a sta în prezent, despre starea de bine și cum poți obține o stare de bine cu foarte puțin, importanța de a seta limite și a spune nu.Vei afla de ce e bine să sărbătorim eșecul și care sunt cărțile care au avut un impact asupra evoluției sale. În plus facem și un scurt exercițiu despre cum să obții o stare de bine în cateva minute.
Pe Daiana o găsesti pe https://www.daianastoicescu.com/ sau pe https://www.linkedin.com/in/daianastoicescu/
Episodul 14
Ioana Budeanu: Lasă viața să fie bună cu tine. Despre rutina unui Digital Nomad, despre cum depășim credințele limitative și puterea intuiției
Ioana Budeanu: Lasă viața să fie bună cu tine.
Citeste mai mult
Despre rutina unui Digital Nomad, despre cum depășim credințele limitative și puterea intuiției
Ioana se trezește în fiecare dimineata la 4 AM, fără excepții. Are o rutina foarte bine stabilită pe care o practică în fiecare zi.
Pentru mine a fost o adevărată lecție acest episod și am rămas cu o idee care m-a pus pe gânduri: Oare obiectivele noastre foarte detaliate nu ne limitează ceea ce putem deveni.
O alta idee cu care am rămas este că uneori e necesar sa nu ne mai atașam așa mult de rezultate, iar spune Ioana foarte frumos: Let go and let God.
Mult mai multe însa vei auzi în discutia noastră si te invit sa asculți acest episod special.
Ioana a lansat Școala de Digital Nomad, care este un program intensiv online, de 5 săptămâni, dedicat celor care își doresc să fie cu adevărat liberi și să locuiască oriunde în lume și să câștige bani făcând ce le place si poti afla mai multe pe : https://www.scoaladedigitalnomads.com/
Cateva resurse din podcast:
https://www.scoaladedigitalnomads.com/ –
* Torre DeRoche (scriitoarea preferată ale Ioanei)
* Una dintre cartile de suflet, Deliberate Receiving. by Melody Fletcher.* The Art of Asking, by Amanda Palmer
Episodul 13
Rutina de dimineață a unui specialist in finanțe personale, simplificare și economisire. În plus: cum ne menținem echilibrul fragil în această perioadă
Motivul pentru care am ales sa fac un Podcast este ca faptul ca emoția se transmite cel mai ușor prin prin voce.
Citeste mai mult
La fel și vulnerabilitatea. Și episodul de astăzi este despre vulnerabilitate, dacă asculti vei vedea de ce 🙂
Invitata de astăzi Natalia Dabija, specialista in economisire, finanțe personale si simplificare. Natalia are un blog excelent despre idei pentru o viață conștientă si simplă si când am început sa citesc prima data blogul Nataliei, am devorat din prima cel puțin 20 de articole despre cum și-a transformat ea viața, despre călătoria ei spre un un trai conștient și simplu pe toate planurile.
Despre ce povestim astăzi:
- stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile care nu ne convin la viața noastră
- a spune Da pentru un lucru înseamnă să spun Nu la o grămadă de alte lucruri.
- despre simplificare
- cum ne menținem echilibrul fragil din aceasta perioada
- puterea de a spune Nu
- despre insomnii
- cum a ajutat-o terapia si oglinda reala din terapia de grup
- despre productivitate si planificare
si multe altele
Pe Natalia o gasesti pe https://nataliadabija.ro/ si in grupul ei de facebook: Organizează. Economisește. Trăiește! unde posteaza idei inspiraționale de organizare și economisire
Episodul 12
Ioana Dodan, arhitect de brand personal si creatorea Fab Squad: ”Nu există super putere mai mare decât să-ți placă de tine”
Ioana Dodan este fotograf si arhitect de brand personal.
Citeste mai mult
Ioana Dodan este fotograf si arhitect de brand personal. Ea este creatoarea Fab Squad Studio unde ajută brandurile să-si dezvolte brandul personal cu o soluție completa de fotografie, grafica, site.
In incercarea de a promova o normalitate vizuală a creat Self Love Club unde pozează oamenii în căutarea iubirii de sine încercandu-i să-i ajute sa se simta normali și liberi.
Despre povestim în episodul de astăzi, înafară de rutina de dimineața:
- despre acceptare si cum putem fi bine cu noi înșine
- despre normalitatea care lipsește din vizualul nostru de zi și cum tindem sa ascundem părțile care nu ne plac
- despre comparațiile nesănătoase care apar datorită online-ului
- despre faptul că nu exista self love dacă duci o viata comparativă
- ce exercițiu de mindfulness face în fiecare dimineață cu soțul si fiul ei de 3 ani
- cum să regăsim starea de bine pe tot parcursul zilei si doua aplicații care te ajuta: I am si Breathe
- despre puterea journalingului
- despre faptul că nu exista super putere mai mare decât să-ți placă de tine.
Garantat îți v-a aduce o stare de bine acest episod.
Episodul 11
Iunieta Sandu, creatoarea NO.MAD Talks si NO.MAD Kind Market despre freelancing, creativitate, solitudine si echilibru
Invitata de astăzi este Iunieta Sandu, Freelancer Content Creator & PR
Citeste mai mult
Iunieta este creatoarea NO.MAD Talks si NO.MAD Kind Market
NO.MAD Kind Market este o platforma unde freelancerii pot să-și pună la dispoziție serviciile în schimbul altor servicii sau produse, afacerile locale care oferă produse pentru diverse servicii de marketing și comunicare, antreprenorii care au nevoie de consultanță din partea freelancerilor și companiil care au nevoie de servicii din partea freelancerilor și oferă produse sau servicii în schimb își pot înregistra cererea
NO.MAD Talks este un proiect ce încurajează oamenii să lucreze pe cont propriu, să-și descopere pasiunea și să o transforme în job.
Ce discutam în acest episod:
- despre cum iti dezvolti creativitatea
- despre solitudine si cum te ajuta sa-ti incarci bateriile
- lipsa creativității poate insemna burnout
- cum a aparut conceptul de Nomad talks si Pandemia made me do it
- despre planificare și cât de mult te ajuta sa fii cu adevarat proactiv
- despre Power Nap 🙂
- despre limite pe care sa ti le pui cand esti freelancer si nu numai
- a avea în exterior nu înseamnă același lucru cu a avea în interior
- despre rutina de seara si cum te poti relaxa cu Meditative Story
si multe altele.
Daca te-a ajutat sau ti-a placut discutia, sau crezi ca poate sa inspire pe altcineva da-i te rog share în reteaua ta.
🙏 M-aș bucura să aud si feedback-ul tau, dacă ai ascultat până acum Morning Podcast
Episodul 10
Oana de la goinfashion.ro: Fiecare zi este o nouă șansă. Despre învățare, incertitudine și despre puterea eliberatoare a scrisului
Astazi povestim cu Oana Țepeș-Greuruș de la goinfashion.ro @goinfashion
Citeste mai mult
Povestim despre rutine de dimineata bineinteles, despre organizare si liste, dar și despre despre puterea eliberatoare a scrisului plus multe altele.
Ce vei mai auzi în episodul de astăzi:
- -despre experimentul de a se trezi la 5 dimineața pentru acest podcast
- -despre organizare și liste
- -cum devine în realitate orice scriem de mână
- -ce ne învață incertitudinea
- -despre puterea rugăciunii ca meditație
- -despre ce putem face pentru sufletul nostru
- -cărțile ne găsesc pe noi, nu noi pe ele
- -fiecare zi este o nouă șansă
- -de ce e bine sa nu sari etape atunci cand vrei sa devii freelancer
- -fiecare zi este o nouă șansă
Pe Oana o gasiti pe goinfashion.ro unde scrie despre povesti, muzee, locuri interesante și oameni frumoși, dar si pe pagina https://www.facebook.com/Goinfashion.ro, unde scrie despre multe lucruri delicioase, evenimente, lansări adunate sub denumirea de #OrașulFetelor.
Episodul 9
Ce putem învața din rutina unei mame cu 5 copii: despre când are timp să scrie pe blog, school from home, organizare și cum reușeste să citească 60 de cărti pe an
Invitata de astăzi este Anca de la https://cuibulancutei.wordpress.com/ si vei afla in episodul de astazi care este rutina unei mame cu 5 copii
Citeste mai mult
…când are timp să scrie pe blog, despre school from home, organizare și cum reușeste să citească 60 de cărti pe an.
Ce mai povestim în episodul de azi:
- cum se descurca cu School from Home și 5 copii
- despre importanța de a invata de ceva nou în fiecare zi
- ce secrete de planificare are
- cum se organizează zilnic
- cum arată vacanta cu 5 copii
- cum se relaxeaza facand ordine si multe altele
Anca are un blog în care scrie de minimum doua ori pe saptamana si articolele ei sunt deosebit de inspirationale, autentice și pline de vulnerabilitate.
Am preluat de la ea de pe blog cateva dintre credintele ei cu care rezonez și eu 100%:
-viața este frumoasă dacă știi să-ți alegi prioritățile, să apreciezi ce ai, să iubești cât se poate de frumos;
– în ultimii ani, m-am analizat intens, am stat mult de vorbă cu mine; dacă eu nu mă cunosc pe mine deplin, cine o va face?
– am înțeles că visele fără muncă rămân doar atât..vise;
-cu cât citesc mai mult, cu atât îmi dau seama cât de puține lucruri știu despre oameni, locuri, istorii;
-adeseori, o vorbă bună face mai mult bine inimii decât o surpriză costisitoare; oamenii care nu știu să aprecieze lucrurile mici, nu le vor înțelege deplin nici pe cele mari!
-căutarea fericirii este e o călătorie permanentă, nu o țintă; dacă nu știi să te bucuri de drum, nu o vei face nici când vei ajunge la destinație!
Te invit sa asculti episodul si sa o urmaresti si pe anca pe blog- https://cuibulancutei.wordpress.com/
Episodul 8
Florin Roșoga: Rutina de dimineața a unui antreprenor de succes și cum iți poti rescrie viața cu ajutorul afirmațiilor
Florin Roșoga: Rutina de dimineața a unui antreprenor de succes și cum iti poti rescrie viața cu ajutorul afirmațiilor.
Citeste mai mult
Buna dragii mei, Bine v-am gasit la un un nou episod din Morning Podcast
Invitatul de astăzi este Florin Rosoga, antreprenor, speaker și în nu in primul rand Podcaster, el avand cel mai longeviv Podcast de la noi din tara: Antreprenori care inspiră., care a ajuns recent la peste 3 milioane de ascultari. Florin a realizat peste 400 de interviuri cu antreprenori și performeri de top, creand astfel o resursa impresionantă de educație de business și dezvoltare pe care o poate accesa oricine.
În episodul de astăzi vom discuta bineînțeles despre cum arată rutina de dimineata unui antreprenor de succes, dar Florin va împărtăși cu noi și următoarele:
- Cum sa-ti rescrii viața cu ajutorul afirmațiilor
- De ce e bine sa esuezi rapid?
- Ce a invatat personal din eșecurile proprii
- Despre ce reprezinta pentru el, drumul pe care îl face în fiecare an pe Camino de Santiago.
Pe Florin il gasesti aici: https://florinrosoga.ro/.
😀Daca te-a ajutat sau ti-a placut discutia, sau crezi ca poate sa inspire pe altcineva da-i te rog share in reteaua ta
Episodul 7
Cum arata rutina de dimineata a unui profesor de Yoga si Meditatie. Daiana Radulescu despre cum putem sa ne gasim resurse de fericire din interior
Astazi un episod special despre meditatie, yoga tradițională si mindfulness cu Daiana Radulescu.
Citeste mai mult
Dupa ce a stat 2 ani si jumatate in India intr-un ashram, Daiana a devenit instructor de yoga si meditatie si a înființat centrul Yogalize, un concept unic in Romania.
In discutia de astazi vorbim despre rutina ei de dimineata, despre yoga cu ochii inchisi, despre tehnici de respiratie, ayurveda si cum reusim sa ne deblocam subconstientul de problemele acumulate de-a lungul vietii prin yoga.
Pe Daiana o gasesti pe grupul ei de Facebook – sau pe Yogalize.com
Alte resurse: Self-massage Abhyanaga
Episodul 6
O discutie sincera cu Ina de la Inoza.ro despre Morning Pages, autosabotaj si cum putem deveni mai blanzi cu noi
Invitata de astazi este Ina Taranu Hofnar pe care sigur o stiti ca Inoza.ro.
Citeste mai mult
Pe Ina o admir pentru curajul de a discuta deschis despre vulnerabilitate, despre terapie si sanatate emotionala, despre lectiile de viata care au invatat-o sa fie mai curajoasa.
Inoza este o persoana minunata care scrie absolut superb si de multe foarte ori m-am regasit in textele ei de pe blogul ei.
Am descoperit Morning pages acum mult timp pe Inoza.ro si de cand am început sa practic acest exercițiu de dimineață, lucrurile au început sa aibă alt sens, defapt m-au ajutat sa îmi dau seama care e sensul, așa ca îi mulțumesc cu aceasta ocazie încă o data ca ne-a împărtășit acest ritual care a schimbat viața așa multor persoane.
M-am bucurat enorm ca Ina a acceptat invitația de a sta de vorba în Morning Podcast și va invit să ascultați o conversatie amuzantă despre simplificare si regasire, autosabotaj si despre cum sa fii mai blând cu tine.
Pe Ina o puteti gasi pe inoza.ro
Eu sunt Gabriela, coach acreditat internațional cu un background de peste 15 ani in management si antreprenoriat. Sunt psiholog in formare si cred cu tarie ca oricine isi poate construi viata asa cum o doreste incepand cu pasi mici, iar primul poate fi o rutina de dimineata.
Iti multumesc ca esti aici si ca ai ascultat acest episod. Daca aceasta discutie sa-ti fie de folos si poti intra pe site-ul pe gabrielailie.ro pentru mai multe informatii despre cum poti sa iti atingi orice obiectiv incepand cu un pas mic: o rutina de dimineata. Daca doresti sa sustii acest podcast pentru noi episoade da-i un share in reteaua ta!
Episodul 5
Conversatie cu Andreea Chiuaru despre rutine de dimineata, carti, minimalism digital si ce a invatat din esentialism
Andreea Chiuaru este un om creativ, dedicat 100% promovării cartilor, este organizatoarea primului târg de carte second-hand din Romania
Citeste mai mult
Shop my library, autoarea unui roman , este specialista in marketing digital, are un blog si mai nou este chiar youtuber. Astazi vom discuta pe langa rutinele de dimineata si despre esentialism, despre cum a invatat sa spuna nu la lucrurile care nu au prioritate in moment, si cum poti obtine pana la 2 luni in plus pe an prin practicarea minimalismului digital si a unei rutine de dimineata.
Episodul 4
Cum poti incepe ziua cu relaxare completa? Afla de la Manuela Ciugudean care este rutina ei pentru o dimineata perfecta
Astăzi vom povesti cu manuela Ciugudean care sunt rutinele ei matinale si vei avea supriza sa auzi cateva ritualuri deosebit de interesante, la care nu m-as fi gandit pana acum.
Citeste mai mult
Astăzi vom povesti cu manuela Ciugudean care sunt rutinele ei matinale si vei avea supriza sa auzi cateva ritualuri deosebit de interesante, la care nu m-as fi gandit pana acum.
Manuela este specialist in branding si sustine comunitatea de antreprenori si frelanceri prin programe personalizate si inovative care ii ajuta sa isi creasca puterea brandului.
Manu este mama celui mai simpatic baietel Andy si in episodul de astazi vom auzi cum reușește sa isi pastreze echilibrul si energia in viata profesioanala si familie.
Episodul 3
Cum arata rutina de dimineata a unui nutritionist? Astazi povestim cu Alexandra Culinescu
Astazi voi avea ca invitata pe Alexandra Culinescu- consilier si educator de sanatate.
Citeste mai mult
Alexandra are o poveste impresionantă, a avut 11 operatii chirurgicale si cu timpul a invatat cum sa țină sub control problemele de sănătate prin alimentație.
Intre timp a devenit nutritionist si isi doreste sa ajute cati mai multi oameni oamenii, atât din punct de vedere nutrițional, cât si din punct de vedere motivațional. Alexandra se trezeste in fiecare dimineata foarte devreme si mai departe veti auzi ce rutine de dimineata a adoptat pentru a-si gasi un echilibru.
Episodul 2
Cum arata rutina de dimineata a Cristinei Otel, trainer, coach si podcaster
Astazi vom povesti cu Cristina Otel, trainer și coach cu aproape 13 ani de experiență în Learning & Development.
Citeste mai mult
Cristina este mama a doi copii superbi si de pe peste 6 ani scrie pe blogul personal – despre viața de părinte, despre cum creștem ca oameni si despre freelancing.
Pe Cristina o puteti auzi si in podcastul Pauza de bine, unul dintre cele mai valoroase podcasturi de dezvoltare personala de la noi si pe site-ul soulbloom unde sprijină oamenii și organizațiile să obțină performanțe sustenabile, oferind soluții de învățare personalizate.
Cristina se trezeste in fiecare dimineata foarte devreme si mai departe veti auzi ce rutine de dimineata a adoptat pentru a-si gasi un echilibru.
Episodul 1
Cum arata o dimineata perfecta pentru Madalina Preda, specialist in organizare, planificare si minimalism.
Astăzi vom povesti cu Madalina Preda, o adevarata inspirație pentru mine cand vine vorba de planificare, organizare si minimalism.
Citeste mai mult
De la Madalina am invatat ca o organizare buna iti garanteaza intodeauna ca jumătate din obiectiv va fi atins, iar in episodul de astazi veti afla ce rutine o ajuta sa mentina echilibrul intre familia sa si viata profesionala.
Pe Madalina o gasiti pe Simplubun.ro, de unde voi cita o scurta descriere :
Cu trei copii, un full-time job, o afacere nouă, un blog, un podcast, un portofoliu generos de cursuri și consultanță la activ, nu doar predau concepte care schimbă vieți, dar eu și familia mea suntem exemplul viu că se poate.
Va invit sa ascultati unul dintre cele mai interesante episoade de pana acum.
Iti multumesc ca esti aici si ca ai ascultat acest episod.Sper ca aceasta discutie sa-ti fie de folos si poti intra pe site-ul pe gabrielailie.ro pentru mai multe informatii despre cum poti sa iti atingi orice obiectiv incepand cu un pas mic: o rutina de dimineata. Daca doresti sa sustii acest podcast pentru noi episoade da-i un share in reteaua ta!
Ne auzim cu un nou episod curand.